streda 1. augusta 2012

Waiting on Wednesday #14

Toto meme usporadúva Breaking the Spine.


Autor: Tina Van der Holland
Názov: Déjá vu - Bejby sníva o láske
Náhla smrť milovaného manžela spôsobí Anne Riemannovej ťažký otras. Jedna časť jej bývalého ja sa zmení na chladne racionálnu, až vypočítavú, druhá však túži po láske a šťastí, aké zažívala. Jej sen sa začne napĺňať v deň, keď stretne muža, ktorý akoby z oka vypadol jej bývalému manželovi. Je tu však viac háčikov – Anna medzitým uviazla v manželstve z rozumu a osudový muž, ktorý Anninu vášeň opätuje, je nielen ženatý, ale aj rebríček jeho životných priorít je úplne iný ako Annin. Vášne aktérov klasického manželského trojuholníka sa roztáčajú v emocionálnom víchre a dokonca sa schyľuje k vražde... Kto prežije? Kto zabije koho? Cesta za snom v podaní Holland oplýva nečakanými zvratmi, v konaní jej postáv opäť nechýbajú tragikomické črty, vďaka čomu vyznievajú ľudsky uveriteľne – veď „akých bláznov dokážeme urobiť zo seba v mene lásky..."


Autor: Vita Jamborová
Názov: Nevera ako dôvod

Tak veľmi chceme byť šťastní, že niekedy kradneme šťastie niekomu inému...
Soňa a Kristína mali ženatých milencov, Marcela milovala vydatú ženu, vydatá Nela si našla náhradu za manžela a Ivana sa nevedela rozhodnúť pre jedného muža, preto mala dvoch naraz. Tak vznikol ich "trojuholníkový klub". Ibaže dve z nich sú teraz mŕtve a na rade je tretia...
Kto je vrahom žien z tohto klubu a prečo to robí? Kristína, Soňa a Nela – tri priateľky, ktoré zostali nažive, nevedia, že vrah si už ďalšiu obeť vybral a je to len otázka času, kedy dotyčná zomrie. 
Nevera, žiarlivosť, láska a túžba mať niečo, čo patrí niekomu inému, je prepletencom, ktorý sa nedarí rozmotať ani jednej z nich. Je to dôvod na vraždu?
"... Počúvala, ako jej drahý manžel chrápe v ich spoločnej prepychovej spálni a nechtiac sa rozplakala. Najprv obviňovala samu seba – možno sa zmenila, možno stratila niečo z kúzla, ktoré ho k nej priťahovalo. Nechápala... Ešte pred rokom sa snažila bojovať: zvodná bielizeň, šampanské a ďalšie hlúposti, ktoré sa vôbec neosvedčili. Potom prišli slzy, zúfalé prosby a vyhrážky. Ani to nezabralo. No a potom do jej života vstúpil Šimon a zachránil ju..."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára