piatok 14. júna 2013

Víkend s Lindou Poitevin - DEŇ 1 ( Desať vecí, ktoré ste o autorke nevedeli + info o knihách)


Ďalšiu časť pripravenú na dnešný deň a to rozhovor s autorkou nájdete u Mimi.

Máme tu prvý článok, k projektu Víkend s Lindou Poitevin, ktorý usporadúvam spoločne s Mimi. Na úvod vám poviem niečo o autorke.

Linda Poitevin sa narodila a vyrastala v B.C., Kanadskej najzápadnejšej provincii.  Súčasne žije neďaleko Ottawy s manželom, najmladšou z troch dcér, jedným obrovským krížencom huskyho, ovčiaka a dánskej dogy, mačkou, dvomi zajacmi a agamou bradatou. Ak práve nepíše, zvyčajne ju nájdete v záhrade alebo na prechádzke so psom pri rieke alebo v lese.   V ostatnom čase je manželka, matka, kamarátka, kávová závisláčka, nezávislá spisovateľka a chovateľka veľkého množstva zvierat.

Linda je členkou Sci-Fi & Fantasy spisovateľov Ameriky, Quebececkej spisovateľskej federácie, Amerických spisovateľov romancí, RWA futuristickej fantasy paranormálnej skupiny a Ottawskej asociácie spisovateľov romancí.

Linda bola zlatá a prezradila nám o sebe veci, o ktorých dozaista neviete. Pri niektorých som sa zasmiala :)

Desať vecí, ktoré o mne čitatelia nevedia:
1. Keď som bola dieťa neznášala som špargľu, ružičkový kel a olivy. Teraz sú všetky spomínané medzi mojimi obľúbenými potravinami.
2. Rada plávam, ale iba na chrbte.
3. Nenávidím ucholaky *strasie ju*
4. Chrápem. Ale nikdy to nepriznám pred manželom.
5. Keď som bola dieťa zvykla som sa deliť o kornút zmrzliny so svojim psom.
6. Hrala som na barytón saxofón na strednej škole a bolo mi raz ponúknuté miesto v kapele, ale moja mama ma donútila túto ponuku odmietnuť.
7. Hrala som na klarinet niekoľko rokov, ale nebavilo ma to tak.
8. Niekoľko rokov, keď som bola teenagerka som mala koňa.
9. Po prvý krát, keď som riadila mamine auto po tom čo som dostala vodičský preukaz som zišla do priekopy. Na moju obranu , bola to len malá priekopa. 
10. Orgován je môj najobľúbenejší kvet.

Linda vydala už tri knihy v tlačenej forme. Kniha A Fairy Tale for Gwyn vyjde znovu ešte tento rok ako e-kniha pod názvom Gwynneth Ever After. A teraz niečo málo k tomu, o čom sú Lindine knihy.

Sins of the Angels
Detektívka s tajomným pôvodom. Lovec v utajení s nepriestrelnou dušou. A svet, ktorý donútili platiť za hriechy anjela...
Detektívka na oddelení vrážd, Alexandra Jarvis sa nezodpovedá nikomu. Hlavne nie jej novému partnerovi priradenému k nej uprostred príšerného prípadu sériového vraha, partnera, ktorý ju zdržuje, ktorý je znepokojujúco atraktívny a nesmierne arogantný. Aramael patrí medzi Sily, je lovec padlých anjelov. Pred tisícročím, odsúdil vlastného brata k večnému vyhnanstvu kvôli zločinom voči ľudstvu. Teraz je jeho brat späť a zanecháva vražednú spúšť vo svete smrteľníkov. Aby ho našiel, Aramael musí spolupracovať s policajtkou, ktorá s ním nechce mať nič spoločné a ktorej vlastná krvná línia ohrozuje jeho misiu aj jeho dušu.
Teraz, konfrontovaní s padlým anjelom, odhodlaným spustiť apokalypsu, Alex a Aramael nemajú na výber, len spojiť svoje sily, pretože iba spoločne môžu zastaviť koniec dní.

Sins of the Son
Keď detektívka z oddelenia vrážd Alexandra Jervis uvidí fotku Setha Benjamina na policajnej výveske vie, že Nebeský plán na zastavenie Armageddonu sa škaredo zvrtol. Ako jediný smrteľník, ktorý vie o Sethovej pravej podstate ho iba ona môže zachrániť. Aramael bol lovcom padlých anjelov až pokiaľ ho zradca  nedohnal k pozemskému vyhnanstvu. Teraz bez svojej moci a len s veľmi bledou spomienkou na Alex, svoju spriaznenú dušu, ho nezastaví nič pred tým aby sa vykúpil – i keď to znamená zničiť Setha v mene Stvoriteľa.


Gwynneth Ever After
Gwyn Jacobs neverí na rozprávky. Odvtedy, čo jej bývalý manžel odišiel a nechal ju s tromi malými deťmi. Gwyn bola matkou, otcom, živiteľkou rodiny všetko v jednom. S vlastným zjazveným srdcom odmieta otvoriť život svojich detí možnosti ďalšieho žiaľu a tak zastáva neochvejný postoj, žiadne randenie, žiadni nezadaní muži v ich životoch.
Až do chíle, kým jej, jej vlastná rozprávka nespadne do lona...a hrdina neberie nie ako odpoveď.




YOU CAN READ THE ENGLISH VERSION BELOW 


You can find the next part prepared for today, and that is interview with Linda, at Mimi´s blog.

Here we have the first article to the project Weekend with Linda Poitevin, which I´m doing with Mimi. I will tell you something about the author first. 

Linda Poitevin was born and raised in B.C., Canada’s westernmost province.Linda currently lives near Ottawa with her husband, youngest of three daughters, one very large husky/shepherd/Great Dane-cross dog, a cat, two rabbits, and a bearded dragon lizard. When she isn’t writing, she can usually be found in her garden or walking her dog along the river or through the woods. Un her other life is wife, mother, friend, gardener, coffee snob, freelance writer, and zookeeper of too many pets.
Linda is a member of Science Fiction & Fantasy Writers of America, Quebec Writers’ Federation, Romance Writers of America, RWA Futuristic Fantasy Paranormal Chapter, and Ottawa Romance Writers’ Association.


Linda was so kind and told  us some things you definitelly doesn´t know about her. :)

Ten things readers don’t know about me:
1. I grew up hating asparagus, Brussels sprouts, and olives. Now those are all among my favorite foods.
2. I love to swim, but only on my back.
3. I detest earwigs. *shudder*
4. I snore. But I’ll never admit it to my husband. 
5. When I was a kid, I used to share my ice cream cones with my dog.
6. I played the baritone saxophone in high school and was once offered a job in a band, but my mother made me turn it down. 
7. I played the clarinet, too, but I didn’t like it as much.
8. I owned a horse for a couple of years when I was in my teens.
9. The very first time I drove my mother’s car by myself after getting my license, I drove into a ditch. In my defense, it was just a little ditch. 
10. Lilacs are my favorite flower.



Sins of the Angels
A detective with a secret lineage. An undercover Hunter with a bullet-proof soul. And a world made to pay for the sins of an angel… Homicide detective Alexandra Jarvis answers to no one. Especially not to the new partner assigned to her in the middle of a gruesome serial killer case—a partner who is obstructive, irritatingly magnetic, and arrogant as hell. Aramael is a Power—a hunter of the Fallen Angels. A millennium ago, he sentenced his own brother to eternal exile for crimes against humanity. Now his brother is back and wreaking murderous havoc in the mortal realm. To find him, Aramael must play second to a human police officer who wants nothing to do with him and whose very bloodline threatens both his mission and his soul. Now, faced with a fallen angel hell-bent on triggering the apocalypse, Alex and Aramael have no choice but to join forces, because only together can they stop the end of days.


Sins of the Son
When homicide detective Alexandra Jarvis sees a photo of Seth Benjamin on a police bulletin, she knows that Heaven's plan to halt Armageddon has gone terribly wrong. As the only mortal who knows of Seth's true nature, only she can save him. Aramael was a hunter of Fallen Angels until a traitor forced him into earthly exile. Now, with no powers and only a faint memory of Alex, his mortal soulmate, he will stop at nothing to redeem himself-even if it means destroying Seth in the name of the Creator



Gwynneth Ever After
Gwyn Jacobs doesn’t believe in fairy tales. Ever since her ex-husband walked out, leaving her alone with three small children, Gwyn has been mother, father, and bread-winner all rolled into one. Her own scarred heart aside, she refuses to open up her children’s lives to the possibility of another heartbreak, and so she has an unbending policy of no dating and no unattached men in their lives.
Until her very own fairy tale falls into her lap...and the hero won’t take no for an answer.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára